Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kip Basquaise

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 ui
1 teentje knoflook
4 takjes rozemarijn
4 kippenpoten
1 zakje kruidenmix voor kip-pikant (25 gr, Silvo)
3 eetlepels zonnebloemolie
1 blik tomaatblokjes (± 400 gr)
1 dl droge witte wijn

Bereiden

Pel de ui en hak hem fijn.
Pel de knoflook.
Ris de naaldjes rozemarijn van de takjes.
Halveer de kippenpoten en wrijf ze in met de kruidenmix voor kip.
Verhit de olie in een braadpan en bak de kip in ± 5 minuten rondom
bruin.
Voeg de ui aan de kip toe, pers de knoflook erboven uit en bak nog
± 3. minuten.
Voeg de tomaatblokjes, de wijn en de rozemarijnnaaldjes toe en laat de kip
afgedekt op laag vuur in ± 40 minuten gaar stoven.
Lekker met gele rijst en haricots verts.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ajam pedis
Paella II
Kip met sinaasappel en koriander
Asperges met gekookte tagliatelle en gerookte kip
Kip met gepureerde druiven

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes